Portal al Profesorului de Religie Ortodoxa

Proiecte didactice_ciclul primar-gimnazial => Metode activ-participative => Subiect creat de: corina din Decembrie 06, 2006, 01:42:47 AM

Titlu: Metode activ-participative_Cvintetul
Scris de: corina din Decembrie 06, 2006, 01:42:47 AM
Metodele activ-participative sunt din ce in ce mai des utilizate.
Cvintetul este una dintre aceste metode.
Titlu: Metode activ-participative
Scris de: diana din Decembrie 06, 2006, 12:33:22 PM
Multumim. Cred c-ar trebui sa completam si cu alte metode activ-participative. Prin folosirea lor lectia este interactiva, iar copiilor le place sa se implice in "joc", sa se simta utili!
Titlu: Metode activ-participative_Metoda Turnirului intre echipe (TEAMS-GAMES-TOURNEMEN
Scris de: diana din Februarie 19, 2007, 09:51:33 PM
Metoda Turnirului intre echipe (TEAMS-GAMES-TOURNEMENT)

TGT reprezinta una dintre metodele activ-participative care poate fi aplicata cu succes mai ales la RECAPITULAREA CUNOSTINTELOR. Aceasta metoda implica absolut toţi elevii clasei prin natura regulilor jocului. De asemenea dezvolta spiritul de competiţie şi este o metod de evaluare extrem de apreciata de catre elevi. O data ce elevii au participat la un ,,turnir" şi au învaţat regulile jocului, urmatorul ,,turnir" se va desfaşura de la sine, aproape fara intervenţia profesorului.
Titlu: Metode activ-participative_Sf Imparati C-tin si Elena. Edictul de la Milan
Scris de: diana din Martie 04, 2007, 06:20:28 PM
Exemplific aplicarea unor metode activ participative, prin proiectul de lectie intocmit pentru clasa a VI -a la lectia cu tema: "Sfintii Imparati Constantin si Elena. Edictul de la Milan din 313".

In predarea temei am folosit metodele clasice, dar predomina cele activ-participative: Phillips 6-6, Organizatorul grafic cronologic, Organizatorul   grafic   al   caracteristicilor, Cadranele.

Daca ati aplicat si alte metode la unele teme, ne-am bucura si am aprecia daca ni le veti impartasi.

Sursa: prof. Cornea Diana, Scoala 08 "Dimitrie Cantemir", Oradea
           Sursa: prof. Popa Maria, Scoala Gimnaziala ,,Lascar Catargiu", Craiova, jud. Dolj.
Titlu: Metode activ-participative_BRAINSTORMING
Scris de: corina din Martie 05, 2007, 01:32:01 PM
BRAINSTORMING

In limba engleza brain=inteligenta, creier, storm=furtuna, asalt.
Aceasta tehnica este folosita pentru a stimula si fructifica imaginatia si creativitatea, pentru a reactiva memoria de scurta si medie durata.
Fiecare elev va reflecta asupra unei probleme date si va nota concluziile la care a ajuns. Profesorul poate cere un numar minim/maxim de idei, chiar si o clasificare(ierarhizare) a acestora.
In perechi, elevii vor analiza raspunsurile individuale; vor retine raspunsul unuia dintre ei sau vor formula un raspuns comun.

Aceasta metoda poate fi folosita  la orice tip de lectie, in orice moment. Profesorul va fi acela care va valorifica metoda prin intrebarea/sarcina de lucru pe care o da elevilor si care va trebui sa fie de interes pentru lectie.

Elevii vor fi incurajati sa isi construiasca propriile cunostinte pe baza celor auzite de la colegi; toate ideile formulate sunt considerate "cunostinte"; nici o sugestie nu va fi criticata (in cazul in care apar greseli ele vor fi demonstrate pe parcurs si vor fi corectate; elevii care au facut greselile respective vin de cele mai multe ori cu "corectura"). Ideea finala va fi rodul muncii intregului colectiv.
Titlu: Metode activ-participative_SPARGEREA GHETII
Scris de: corina din Martie 05, 2007, 01:38:08 PM
SPARGEREA GHETII

Pentru inceperea lectiei, mai ales la clasele I-IV, se pot folosi imagini, lecturi sau povestiri.
La adresa http://www.crestinortodox.ro/povestiri_audio.html se gasesc numeroase surse pentru introducerea elevilor in  atmosfera lectiei ce va fi predata.
Titlu: Metode activ-participative_CIORCHINELE
Scris de: corina din Martie 13, 2007, 01:05:27 PM
CIORCHINELE este o metoda de brainstorming neliniara, care poate fi utilizata pentru a stimula gandirea inainte de a studia un anumit subiect dar si pentru a rezuma ceea ce s-a studiat, pentru a construi asociatii noi ori pentru a da noi sensuri unor notiuni insusite; realizam astfel noi conexiuni intre idei, descoperim noi sensuri, semnificatii, conotatii pentru ca este stimulata gandirea creativa si de tip divergent. Activitatea poate fi realizata in grup sau individual.

Pe tabla sau pe o pagina se noteaza central un cuvant sau o sintagma nucleu; intr-un timp dat, elevul/elevii trebuie sa scrie cuvinte sau sintagme legate de tema respectiva, pe care le uneste/unesc prin linii de cuvantul/sintagma nucleu.
Dupa rezolvarea sarcinii de lucru elevii vor putea folosi notiunile si legaturile create despre conceptul propus.

Metoda poate fi folosita cu succes si pe parcursul predarii, dar mai cu seama la sfarsitul lectiei sau la evaluarea unei unitati de invatare. Participarea intregii clase la realizarea "ciorchinelui" poate fi o provocare care ii determina pe elevi sa descopere noi conexiuni legate de cuvantul/sintagma propus/propusa.
Titlu: Metode activ-participative_Palariile ganditoare
Scris de: diana din Ianuarie 08, 2008, 05:54:54 PM
Metoda poate fi folosita cu succes la clasele a III - a si a IV - a din ciclul primar, precum si la clasele de gimnaziu si de liceu. Atunci cand alegem s-o folosim, trebuie sa tinem cont si de tema predata, verificata sau recapitulata. Daca a aplicat vreun coleg aceasta metoda ne-am bucura sa ne impartaseasca din experienta sa.

Sursa: didactic.ro, inv. Gheorghita Grigore, Sc. 08 "Gheorghe Magheru", Caracal, jud. Olt.
Titlu: Metode activ-participative_Sfintii-prietenii copiilor
Scris de: diana din Iunie 11, 2008, 10:43:25 PM
Lectia este pentru clasa a III - a.  Evaluarea unităţii de învăţare a fot realizata prin folosirea metodelor activ participative. Ca metode si procedee au fost folosite (la alegerea elevilor) : Stiu-vreau să ştiu-învăţ, Ciorchinele, Cvintetul, Desenul specific, Turul galeriei si altele.

Propunator: prof. drd. SCRIDON CORINA-MARIA
ŞCOALA GENERALĂ  NR. 1, BISTRIŢA, JUD. BISTRIŢA-NĂSĂUD
Titlu: Metode activ-participative_Ciorchinele-Apostolii
Scris de: diana din Martie 30, 2009, 12:20:26 PM
Fisa este o aplicatie concreta la Sfintii Apostoli, pentru clasele VII_VIII.

Sursa: prof. Nastafa Borodi, SC. Calinesti, Localitatea: Calinesti, Maramures
religie greco-catolica
Titlu: Metode activ-participative_Invierea tanarului din Nain
Scris de: diana din Martie 30, 2009, 01:13:54 PM
Lectia este pentru clasa a II -a. Demersul didactic al proiectului de fata a fot realizat prin folosirea metodelor activ participative. Ca metode si procedee s-a folosit: metoda predicţiilor, G.L.C.(gândiţi, lucraţi, comunicaţi), eseu de 5 minute, acrostihul.

Propunator: prof. Chirica Mihaela, Şcoala ,,Alecu Russo", Bacău.
Titlu: Metode activ-participative_Iisus -Invatator si Mantuitor
Scris de: diana din Martie 30, 2009, 01:22:22 PM
Evaluarea si sistematizarea se realizeaza pentru unitatea de invatare "Iisus Hristos- Învăţător şi Mântuitor". Cuprinde lectiile Vindecarea slăbănogului din Capernaum, a orbului din naştere, a Învierii lui Lazăr, Pilda fiului risipitor şi a talanţilor.

Evaluarea unităţii de învăţare a fot realizata prin folosirea metodelor activ participative: inteligenţele multiple, lucrul în echipe, ciorchinele, brainstorming, cvintetul.

Propunator: prof. Chirica Mihaela, Şcoala ,,Alecu Russo", Bacău.
Titlu: Metode activ-participative_Datoriile fata de aproapele
Scris de: diana din Martie 30, 2009, 01:31:48 PM
Lectia este pentru clasa a IV -a. Demersul didactic al proiectului de fata a fot realizat prin folosirea metodelor activ participative. Ca metode si procedee s-a folosit: studiul de caz,  cadranele, explozia solară.

Propunator: prof. Chirica Mihaela, Şcoala ,,Alecu Russo", Bacău.
Titlu: Metode activ-participative_Evaluare-Profetii
Scris de: diana din Martie 30, 2009, 01:45:57 PM
Lectia este pentru clasa a IV - a.  Prognoza lectiei a fot realizata prin folosirea metodelor activ participative. Ca metode si procedee au fost folosite Imaginea ghidată de un tablou,Teoria pălăriilor gânditoare, Cubul, Bulgărele de zăpadă.

Propunator: prof. Catalin Craciun, Scoala de Arta si Meserii ,, George Valsan'', Amara, Ialomita .

Titlu: Metode activ-participative_Patimile Mantuitorului
Scris de: diana din Martie 30, 2009, 01:50:02 PM
Tema este de actualitate, iar metodele folosite sunt activ participative.

Propunator: prof. Catalin Craciun, Scoala de Arta si Meserii ,, George Valsan'', Amara, Ialomita .


Titlu: Metode activ-participative
Scris de: Marina79 din Mai 06, 2009, 06:34:42 PM
Buna ziua. Sunt noua pe acest site si as dori sa va felicit pe munca pe care o depuneti. As avea o rugaminte daca puteti sa ma ajutati. Locuim in New York si mergem la o biserica romaneasca de aici unde sunte destui copii, si m-am gandit ca ar fi bine sa infiintam o scoala duminicala in cadrul careia sa-i ajutam pe cei mici sa inteleaga si sa iubeasca invatatura lui Hristos. Neavand pregatirea necesara, indraznesc sa apelez la cei cu experienta in domeniu. As avea nevoie de un plan de lectie si ce anume materiale as putea folosi pentru ca cei mici sa inteleaga si sa-si doreasca sa participa la ora. Varsta copiilor este inte 3- 16 ani, vom avea grupe diferite in functie de varsta.
Titlu: Informatii ...
Scris de: diana din Mai 07, 2009, 06:27:02 PM
Buna ziua.
Ceea ce cautati veti gasi aici: http://www.religieortodoxa.ro/forum/index.php?board=12.0
Intrati la fiecare "rubrica" separat si veti gasi materialele care va intereseaza: proiecte (planuri) de lectii, fise de lucru, de colorat, ghicitori crestine si planse cu sfinti.
Veti gasi si alte materiale care va vor fi utile..."navigati" pe site cand aveti timp.
Succes in munca cu copiii!
Titlu: Metode activ-participative
Scris de: Marina79 din Mai 07, 2009, 09:24:14 PM
Multumesc pentru raspuns.
Titlu: Metode activ-participative_Cubul
Scris de: diana din Octombrie 29, 2009, 04:15:10 PM
Metoda activ-participativa folosita in predarea lectiei Profetii Daniel si Ilie, este metoda cubului.

Sursa: prof. Reghina Tomai, Şcoala cu clasele I-VIII Lăpuş, jud. Maramures
Titlu: Metode activ-participative_Marea porunca a iubirii
Scris de: diana din Noiembrie 12, 2009, 05:46:29 PM
Documentul postat aici contine proiectul didactic "Marea porunca a iubirii".

Proiectul prezentat este pentru clasa a III - a si propune o lecţie în modelul tradiţional; insa utilizeaza alaturi de metodele clasice şi metode de dezvoltare a spiritului critic. Metodele moderne folosite sunt Ganditi - Lucrati in perechi -Comunicati, organizatorul grafic al caracteristicilor.

Sursa: prof. Diana Nichita (Cornea), S08 "D. Cantemir" Oradea
Titlu: Metode interactive si eficienta lor la ora de religie
Scris de: diana din Ianuarie 17, 2010, 05:41:17 PM
Ca dascăli ne punem întrebarea cum să desfăşurăm demersul nostru didactic pentru a ajunge la sufletul copilului, la pătrunderea adevărurilor de credinţă, la cunoaşterea lui Dumnezeu prin Hristos" Lumina lumii", la transpunerea în practică a acestor adevăruri prin relaţionare faţă de semeni.

Sursa: Prof. Pop Mariana, Grupul Şcolar Tg Lăpuş, Maramureş
         (didactic.ro)
Titlu: Metode activ-participative_Proiect didactic_Dreptul Iov_VIII
Scris de: diana din Ianuarie 17, 2010, 05:51:14 PM
Proiectul didactic Dreptul Iov_model de rabdare in suferinta si de incredere in Dumnezeu este pentru clasa a VIII - a.
Tema aceasta dezvolta spiritul critic al elevilor.
Ca metode activ-participative se aplica "Jurnalul cu dublă intrare", "Reţeaua personajului ... "

Sursa: Prof. Pop Mariana, Grupul Şcolar Tg Lăpuş, Maramureş
         (didactic.ro)


Titlu: Sfintii Imparati Constantin si mama sa, Elena_clasa a VI - a
Scris de: diana din Mai 07, 2012, 03:57:59 PM
Materialul de fata a fost pregatit pentru evaluarea finala din cadrul unui curs de formare continua.

Sursa: prof. Nichita Diana Simona, Scoala Gimnaziala "Dimitrie Cantemir", Oradea.
Titlu: Rugaciunea Tatal Nostru - Rugaciunea Domneasca_clasa a III - a
Scris de: diana din Mai 09, 2012, 07:29:56 PM
Am pregatit si sustinut acest proiect de lectie pentru inspectia de mentorat, din data de 08.05.2012.
Este o lectie de consolidare de cunostinte.
Metodele interactive folosie au fost: cadranele, invatarea reciproca, lectura predictiva etc.

Am folosit fise de lucru la verificarea explicarii cererilor rugaciunii.

Sursa: prof. Nichita Diana Simona, Scoala Gimnaziala "Dimitrie Cantemir", Oradea.
Titlu: Biserica "Tatal nostru" din Ierusalim_clasa a III - a_2012
Scris de: diana din Mai 25, 2012, 09:39:04 PM
Materialul contine imagini cu Biserica "Tatal nostru" din Ierusalim, auditii rugaciunea "Tatal nostru" si un test care are ca tematica Rugaciunea "Tatal nostru".

Daca nu puteti deschide documentele, aveti nevoie de programul winrar. Puteti sa-l descarcati gratuit de la adresa urmatoare:
http://ewandoo.com/download-winrar-2012-free/

Pentru a putea folosi materialul postat trebuie salvate toate cele trei parti arhivate.

Sursa: prof. Nichita Diana Simona, Scoala Gimnaziala "Dimitrie Cantemir", Oradea.
Titlu: Pelerinaj virtual_Biserica Tatal Nostru_2013
Scris de: diana din Februarie 17, 2013, 07:15:40 PM
In completarea lectiei se poate realiza un pelerinaj virtual la Biserica "Tatal Nostru" din Ierusalim
http://www.p4panorama.com/panos/HOLYLAND/index.html  - in exterior, in interior

Pentru a beneficia de buna functionare a portalului nostru va recomandam oricare din urmatoarele versiuni de browsere, care pot fi luate gratuit de la adresele:
http://www.mozilla-europe.org/ro/firefox/
http://www.apple.com/safari/download/
http://www.google.com/chrome
http://www.opera.com/browser/

Pentru a putea viziona aceste pelerinaje virtuale, instalati (la alegere) unul din aceste browsere.
Gasiti si alte locuri de pelerinaj virtual aici: http://www.religieortodoxa.ro/forum/index.php?topic=324.0

Titlu: Metode activ-participative_curs formare
Scris de: diana din Iunie 17, 2013, 01:04:54 PM
PROGRAMUL DE FORMARE METODE INTERACTIVE DE PREDARE, ÎNVĂŢARE, EVALUARE
Acreditat prin O.M.E.C.T.S. Nr. 4306/01.06.2012
- SUPORT DE CURS -

Aceasta postare este utila pentru examenul de titularizare. In acest sens accesati si postarea Titularizare religie_didactica-metodica disciplinei_2013 la link-ul:
http://www.religieortodoxa.ro/forum/index.php?topic=156.75

Sursa: http://www.tr-ecariera.ro/documente/Curs_Metode_interactive_de_predarea_invatare_evaluare.pdf
Titlu: Metode activ-participative_Mozaicul
Scris de: diana din Iunie 23, 2014, 09:11:31 AM
Este o metoda promovata de sustinatorii predarii-invatarii în maniera gandirii critice şi poate fi utilizata la diverse discipline, inclusiv la religie.

Mozaicul urmareste invatarea prin colaborare la nivelul unui grup de elevi si predarea achizitiilor dobandite de catre fiecare membru al grupului ,,expert" unui alt grup de elevi.

Sursa: http://examentitularizare.blogspot.ro/2014/06
Titlu: Metode activ-participative_Harta conceptuala
Scris de: diana din Iunie 23, 2014, 09:13:09 AM
Hartile conceptuale (conceptual maps) sau hartile cognitive (cognitive maps) se definesc astfel ca fiind o imagine a modului de gandire, simtire si inţelegere ale elevului care le elaboreaza, la început simplist, apoi tot mai complete, devenind o procedura de lucru la diferite discipline (inclusiv la religie), dar si inter si transdisciplinar.

Ele se pot utiliza atat in predare- invatare, cat si in evaluare, la toate nivelurile si toate disciplinele (inclusiv la religie).

Sursa: http://examentitularizare.blogspot.ro/2014/06
          Prof. de religie: AMZA ANA, Scoala Gimnaziala ,,Nicolae  Balcescu" Dragasani
Titlu: Metode activ-participative_Metoda R.A.I.
Scris de: diana din Iunie 23, 2014, 09:25:38 AM
Metoda vizeaza ,,stimularea si dezvoltarea capacitatilor elevilor de a comunica (prin intrebari si raspunsuri) ceea ce tocmai au învatat." (Oprea, 2006, 269).

Denumirea acestei metode provine de la asocierea initialelor cuvintelor Raspunde – Arunca – Interogheaza.

Poate fi utilizata in orice moment al activitatii didactice, in cadrul unei activitati frontale sau de grup.

Sursa: http://examentitularizare.blogspot.ro/2014/06
Titlu: Impartasania/ Euharistia - Unirea reala cu Hristos
Scris de: diana din Noiembrie 19, 2014, 07:58:23 PM
Lectie mixta, se poate adapta si la predarea-invatarea celoralte Sfinte Taine, la clasa a V-a si a VI - a.
Se aplica metoda cubului si activitatea pe grupe.

Sursa: prof. Mariana Pop, Liceul Tehnologic,, Grigore  Moisil" Tg. Lapus
Titlu: Micul crestin in biserica_clasa a III - a_Cvintetul
Scris de: diana din Mai 02, 2015, 10:30:09 AM
Metode activ-participative utilizate: jocul didactic "Recunoaste obiectul / imaginea", cvintetul.

Sursa: prof. Popa Maria, Scoala Gimnaziala ,,Lascar Catargiu", Craiova, jud. Dolj.
Titlu: Sa vorbim despre Domnul Iisus Hristos_clasa a V - a_floarea de lotus
Scris de: diana din Mai 02, 2015, 10:35:19 AM
Metode active de predare - invatare: fisa de lucru - floarea de lotus.

Sursa: prof. Popa Maria, Scoala Gimnaziala ,,Lascar Catargiu", Craiova, jud. Dolj.
Titlu: Pildele Mantuitorului-Fiul risipitor_stabilirea succesiunii evenimentelor
Scris de: diana din Mai 02, 2015, 10:39:40 AM
Metode active de predare - invatare: clasa a VII - a, fisa de lucru - stabilirea succesiunii evenimentelor.

Sursa: prof. Popa Maria, Scoala Gimnaziala ,,Lascar Catargiu", Craiova, jud. Dolj.
Titlu: Sfanta Filofteia-rabdare si milostivire_clasa a II - a_citat biblic - colaj
Scris de: diana din Mai 02, 2015, 10:42:57 AM
Fisa de lucru - citat biblic - colaj.

Sursa: prof. Popa Maria, Scoala Gimnaziala ,,Lascar Catargiu", Craiova, jud. Dolj.
Titlu: Duminica-zi de sarbatoare saptamanala_clasa a V - a_floarea de lotus
Scris de: diana din Mai 02, 2015, 10:45:56 AM
Metode active de predare - fisa de lucru: floarea de nufar.

Sursa: prof. Popa Maria, Scoala Gimnaziala ,,Lascar Catargiu", Craiova, jud. Dolj.
Titlu: Sfantul Mare Mucenic Dimitrie si Sfantul Mare Mucenic Gheorghe
Scris de: diana din Mai 02, 2015, 10:49:19 AM
Fisa de lucru, pentru clasa a VI - a: organizatorul grafic comparativ - Diagrama Venn si metode active de predare - invatare: cvintetul.

Sursa: prof. Popa Maria, Scoala Gimnaziala ,,Lascar Catargiu", Craiova, jud. Dolj.
Titlu: Minunile Mantuitorului-Potolirea furtunii pe mare_clasa a III -a
Scris de: diana din Mai 02, 2015, 10:53:36 AM
Metode active de predare - invatare: fisa de lucru - organizator grafic: corabie

Sursa: prof. Popa Maria, Scoala Gimnaziala ,,Lascar Catargiu", Craiova, jud. Dolj.
Titlu: Personaje biblice-Moise_clasa a III - a
Scris de: diana din Mai 02, 2015, 10:56:30 AM
Metode active de predare - invatare: stabilirea succesiunii evenimentelor.

Sursa: prof. Popa Maria, Scoala Gimnaziala ,,Lascar Catargiu", Craiova, jud. Dolj.
Titlu: Liturghia dupa Liturghie_clasele V si VII
Scris de: diana din Mai 02, 2015, 11:01:13 AM
Fisa de lucru (Sfanta Taina a Impartasaniei, Sfanta Liturghie: analiza icoanei.

Sursa: prof. Popa Maria, Scoala Gimnaziala ,,Lascar Catargiu", Craiova, jud. Dolj.
Titlu: Inaltarea la cer a Domnului_clasa a IV - a_textul scripturistic
Scris de: diana din Mai 02, 2015, 11:04:32 AM
Fisa de lucru - text scripturistic.

Sursa: prof. Popa Maria, Scoala Gimnaziala ,,Lascar Catargiu", Craiova, jud. Dolj.
Titlu: Sfintii fac minuni_clasa a II - a
Scris de: diana din Mai 02, 2015, 12:21:11 PM
Sfintii fac minuni (Maica Domnului, ingerii si sfintii fac minuni)
Fisa de lucru: demonstrația cu substitute, Copacul ideilor - organizatorul grafic al caracteristicilor.

Sursa: prof. Popa Maria, Scoala Gimnaziala ,,Lascar Catargiu", Craiova, jud. Dolj.
Titlu: Potolirea furtunii pe mare_clasa a III - a
Scris de: diana din Mai 02, 2015, 12:28:59 PM
Metode interactive: explozia stelara.

Sursa: prof. Popa Maria, Scoala Gimnaziala ,,Lascar Catargiu", Craiova, jud. Dolj.
Titlu: Decalogul_clasa a IV - a_Cvintetul
Scris de: diana din Mai 02, 2015, 12:38:20 PM
In acest proiect de lectie se utilizeaza ca metode activ-participative jocul didactic si cvintetul.

Sursa: prof. Popa Maria, Scoala Gimnaziala ,,Lascar Catargiu", Craiova, jud. Dolj.
Titlu: Crestinul in scoala si in societate_clasa a V - a_Cubul
Scris de: diana din Mai 02, 2015, 12:50:08 PM
Metode activ - participative: cubul

Sursa: prof. Popa Maria, Scoala Gimnaziala ,,Lascar Catargiu", Craiova, jud. Dolj.
Titlu: Floriile_Intrarea Domnului in Ierusalim_clasa a IV - a
Scris de: diana din Mai 02, 2015, 12:53:08 PM
Metode activ - participative: Phillips 6 - 6, Stiu/Vreau sa stiu/Am aflat, organizatorul grafic al caracteristicilor.

Sursa: prof. Popa Maria, Scoala Gimnaziala ,,Lascar Catargiu", Craiova, jud. Dolj.
Titlu: Poezii si ghicitori crestine_clasa a II - a
Scris de: diana din Mai 02, 2015, 06:57:47 PM
Metode actic-participative: demonstratia cu substitute.

Sursa: Profesor Ana-Maria Dinu, Scoala cu clasele I-VIII nr. 52 ,,Iancului"
Titlu: Nasterea Domnului_proiect didactic clasa a IV - a
Scris de: diana din Noiembrie 27, 2016, 12:14:21 PM
Metode actic-participative: ciorchinele, tabelul S/V/I, teoria inteligentelor multiple.

Un proiect didactic pentru clasa a VII - a, cu tema Nasterea Domnului, gasiti la link-ul urmator:
http://www.religieortodoxa.ro/forum/index.php?topic=227.msg2964#msg2964 - Nasterea Domnului-proiect didactic_VII

Tot la acest link gasiti si alte Materiale utile in perioada Nasterii Domnului (Craciunului)

Sursa: Profesor Oltean Florentina, Scoala CU CLASELE I-VIII ,,ION CREANGA"
Titlu: Stiluri arhitecturale_proiect didactic_clasa a VIII - a
Scris de: diana din Septembrie 03, 2017, 08:33:48 AM
In cadrul acestui proiect didactic se aplica metoda cubului.

Sursa: prof. Elena Ispas, Scoala Gimnaziala Nr.4 Corabia
Titlu: Metode active_evocare cunostinte+metode moderne-predare religie
Scris de: diana din Mai 13, 2019, 01:43:16 PM
Metode active_evocare cunostinte+metode moderne-predare religie

Sursa: https://www.didactic.ro/pagina-mea/cris-cirstea/materiale