Portal al Profesorului de Religie Ortodoxa

Resurse didactice pentru profesori => Manastirile_popasuri duhovnicesti => Topic started by: diana on August 31, 2007, 09:49:41 AMTitle: Manastirile ... adevarate popasuri duhovnicesti
Post by: diana on August 31, 2007, 09:49:41 AM
Mānăstirile sunt locurile binecuvāntate dintre cer şi pămānt, locuri care ne apropie si mai mult de Dumnezeu, de spiritualitate.

In septembrie se celebrează īnceputul anului bisericesc; acest moment dăruieşte credincioşilor alte zile de pelerinaje la cele mai frumoase aşezăminte monahale, adevarate "perle" ale spiritualitatii. Momentele acestea de popasuri duhovnicesti atrag mereu mii şi mii de īnsetaţi după Dumnezeu.

Sursa: materialul a fost preluat si prelucrat din "Adevarul".


Title: Lacasuri cu icoane facatoare de minuni
Post by: diana on September 02, 2007, 04:42:54 PM
Acum ne vom opri la data de 8 septembrie si vom poposi la Manastirile Pissiota, Tiganesti, Caldarusani, Sitaru - lacasuri cu icoane facatoare de minuni.

Sursa: materialul a fost preluat si prelucrat din "Adevarul".


Title: Manastirile ... locuri de legenda
Post by: diana on September 04, 2007, 03:14:53 PM
In data de 9 septembrie ...

Sursa: materialul a fost preluat si prelucrat din "Adevarul".


Title: Manastirile ... adevarate popasuri duhovnicesti
Post by: diana on September 05, 2007, 03:22:30 PM
A mai ramas din septembrie perioada de interval intre 16 si 30 a lunii.
Este emoţionant Turnul Tezaurelor de la Mānăstirea Putna (construcţie strategică concepută de Ştefan cel Mare pentru a adăposti, īn momente tulburi ale istoriei, obiectele realizate de monahii mānăstirii). Aşa se explică faptul că operele care au rămas pānă astăzi clasează Muzeul Putnei printre cele mai mari muzee mānăstireşti din ţara noastră. Colecţia de broderii, cărţile vechi şi odoarele din metale preţioase sunt, de fapt, file de istorie.

Sursa: materialul a fost preluat si prelucrat din "Adevarul".