Titularizare religie_invatamant preuniversitar_2007

Creat de diana, Martie 20, 2007, 05:04:19 PM

« precedentul - următorul »

diana

IMPORTANT:
        Colegii/ cadrele didactice/ profesorii care se inscriu la examenul de titularizare sunt rugati sa nu se bazeze strict/doar pe informatiile de pe acest portal/ site.
        Deși provin din surse oficiale, ele sunt doar orientative si in fiecare judet pot fi alte situatii sau indicatii.
        Pentru o mai buna documentare puteti citi pe paginile dedicate ale acestui portal/ site legislatia care reglementeaza mobilitatea personalului didactic din invatamantulb preuniversitar, precum si titularizarea in invatamantul preuniversitar.
        Este indicat/ trebuie sa mentineti o legatura permanenta cu directorul scolii, cu ISJ-ul din judetul dumneavoastra; inspectorul de specialitate/ inspectorul desemnat cu formarea continua a cadrelor didactice va poate indruma atunci cand aveți situatii particulare.

Pe 16 iulie 2007 va fi examenul de titularizare in invatamantul preuniversitar. Aici veti gasi variante de subiecte, programa de titularizare la religie ortodoxa si alte culte.

Materialele cuprind programa de la religie ortodoxa si celelalte culte.
Sursa: edu.ro


george_daniel

 Doamne ajuta!..anul acesta voi participa pentru prima data la concursul unic de titularizare religie ortodoxa..rugamintea mea este daca are cineva posibilitatea si este de bunacredinta sa ma ajute cu ceva materiale din bibliografia pt examen..mai ales la metodica predarii religiei..nu gasesc cartile cuprinse in bibliografie..asa k ma gandesc k poate aveti ceva materiale folosite la mom respectiv...va multumesc.... :)

diana

#2
Buna ziua si Doamne ajuta!
Va sugerez sa intrati pe site-ul editurii Sf. Mina pentru a gasi unele materiale bibliografice utile examenului de titularizare care urmeaza.
Ma refer la cartea care descrie metodele activ participative. Bafta la examen!

Metode active de predare-invatare Autori: Dorin Opris, Monica Opris
ISBN: 978-973-7901-18-5
Nr. de pagini: 207
Format A5
Conţine: prezentarea generala a caracteristicilor predarii-invatarii active la Religie, urmata de detalierea unei varietati de metode active de organizare a activitatii, in vederea unei gandiri critice

Sursa: http://www.editurasfmina.ro/produse/172-Materiale-didactice/451-Metode-active-de-predare-inv---539-are.-Modele---537-i-aplica--539-ii-la-religie.html

george_daniel

 Doamne ajuta!..anul acesta voi participa pentru prima data la concursul unic de titularizare religie ortodoxa..rugamintea mea este daca are cineva posibilitatea si este de bunacredinta sa ma ajute cu ceva materiale din bibliografia pt examen..mai ales la metodica predarii religiei..nu gasesc cartile cuprinse in bibliografie..asa k ma gandesc k poate aveti ceva materiale folosite la mom respectiv...va multumesc.... p.s-in cadrul editurii sf mine am gasit util numai "metode active de predare -invatare"...

diana

Buna ziua si Doamne ajuta!
Mai cauta:
Şebu, Pr. Prof. Univ. Dr. Sebastian, Opriş, Dorin, Opriş, Monica, Metodica predării religiei, Editura ,,Reîntregirea", Alba lulia, 2000.
Cucoş, Constantin (coordonator), Psihopedagogie pentru examene de definitivare şi grade didactice, Editura ,,Polirom", laşi, 1998.

Doamne ajuta si spor la treaba!

diana

Acestea sunt subiectele si baremele pentru religie ortodoxa de la Concursul pentru ocuparea posturilor didactice/ catedrelor declarate vacante/ rezervate in invatamantul preuniversitar.

Varianta 2, 13 iulie 2011.

Sursa: http://subiecte2011.edu.ro/Titularizare/

diana

Acestea sunt subiectele si baremele pentru religie ortodoxa de la examenul de suplinire in invatamantul preuniversitar.

Varianta 1, 4 august 2011.

http://subiecte2011.edu.ro/EtapaPentruSuplinire/

diana

#7
Sinteza declaraţiilor susţinute de ministrul Liviu Marian Pop în cadrul conferinţei de presă (joi, 31 mai, 2012)

Joi, 31 mai, ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Liviu Marian Pop, a susţinut o conferinţă de presă la sediul MECTS.
Cele mai importante teme abordate au vizat situaţia arieratelor înregistrate de unităţile de învăţământ preuniversitar de stat referitor la lucrările de natura investiţiilor, examenul de titularizare şi examenul de bacalaureat.

În ceea ce priveşte situaţia arieratelor, ministrul Liviu Marian Pop a declarat că a fost demarat un audit în privinţa investiţiilor în zona infrastructurii şcolare din perioada 2006-2012 cu o valoare totală de aproximativ 3 miliarde de lei, actualizată în urma contractelor la 3,2 miliarde.
Ministrul a subliniat faptul că în perioada următoare se vor face controale şi analize în oglindă, pentru că, mai ales în anii 2011-2012, s-au raportat lucrări efectuate, nefacturate, nerecepţionate şi neplătite în valoare de 200 milioane lei.
Referitor la auditul efectuat pe 166 de proiecte privind construirea/reabilitarea şcolilor de arte şi meserii şi a campusurilor şcolare (proiecte în cu valori cuprinse între 25 şi 35 de milioane de lei) o situaţie exactă cuprinzând rezultatele acestuia va fi disponibilă în maximum o săptămână.

Un alt subiect important abordat în cadrul conferinţei de presă a fost titularizarea pentru sistemul de învăţământ, unde vor surveni două modificări importante. Subiectele pentru examenul naţional de titularizare din sistemul de învăţământ vor fi făcute la nivel naţional, având subiecte unice. Corectarea acestor lucrări se va face în centre la nivel naţional, fiecare disciplină având un anumit centru. Astfel, se elimină suspiciunea că în anumite unităţi şcolare, comisiile şi eventualele interesele locale ar influenţa rezultatul examenului.

De asemenea, ministrul Liviu Marian Pop a prezentat numărul estimativ al potenţialilor absolvenţi înscrişi la examenul de bacalaureat din acest an: 334.836 de elevi.


BIROUL DE PRESĂ
Sursa: http://www.edu.ro/index.php/pressrel/17141

diana

#8
Documentul postat este un model-cadru al structurii probei scrise din cadrul Concursului de ocupare a posturilor didactice/ catedrelor declarate vacante/ rezervate în unităţile de învăţământ preuniversitar.

Structura subiectelor
Structura probei scrise din cadrul concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor declarate vacante/ rezervate în unitatile de invatamant preuniversitar 2012 va cuprinde, pentru fiecare dintre disciplinele/ domeniile/ specializarile la care se sustine concursul, doua subiecte, fiecare notat cu cate 45 de puncte.

Se acorda 10 puncte din oficiu, iar nota finala se calculeaza prin impartirea la 10 a punctajului total obtinut pentru lucrare. Toate subiectele sunt obligatorii, iar timpul de lucru efectiv este de 4 ore.

Subiectele vizeaza aplicarea conceptelor generale de metodica utilizand continutul stiintific al disciplinei/ disciplinelor de specialitate.

Astfel, subiectele urmaresc:
- perspective practic-aplicative, ilustrari si exemplificari, realizare de analize critice ale diferitelor aspecte abordate;
- calitatea, consistenta, structurarea si coerenta ideilor si a exemplificarilor;
- modalitatea de formulare a opiniilor si pertinenta argumentarilor;
- corectitudinea continutului stiintific;
- utilizarea adecvata a limbajului de specialitate.

Sursa: http://www.edu.ro/index.php/articles/17422

diana

MECTS a elaborat modele de subiecte pentru examenul de titularizare 2012.
Aceste modele pot fi accesate la adresa:
http://subiecte2012.edu.ro/2012/titularizare/modeledesubiecte/

Pana la inceputul saptamanii viitoare vor mai aparea si alte modele. Pentru religie n-au aparut modele concrete, insa ... studiati atent modelele care credeti ca "se potrivesc" (cele de limba si literatura romana, de exemplu).
Pana atunci uitati-va peste toate modelele publicate sa va puteti face o parere despre cum vor arata si celelalte modele.

Modelele elaborate, pana acum, sunt la urmatoarele discipline de concurs:
  - educatori, invatatori;
  - profesori EFS (educatie fizica si sport);
  - limba franceza;
  - limba romana si matematica;

Daca nu puteti deschide documentul, aveti nevoie de programul winrar. Puteti sa-l descarcati de la adresa urmatoare:
http://download.chip.eu/ro/WinRAR-4.01_39266.html

Sursa: http://subiecte2012.edu.ro/2012/titularizare/modeledesubiecte/


diana

MECTS a elaborat modele de subiecte la religie ortodoxa pentru examenul de titularizare 2012.

Titularizare_Religie_ortodoxa_model_subiect
http://xa.yimg.com/kq/groups/20957261/866088700/name/Titularizare_Religie_ortodoxa_model_subiect.pdf

TItularizare_Religie_ortodoxa_model_barem
http://xa.yimg.com/kq/groups/20957261/978234885/name/TItularizare_Religie_ortodoxa_model_barem.pdf

Modelele elaborate, pana acum, sunt la urmatoarele discipline de concurs:
   - educatori, educatori - maghiara,
   - invatatori, invatatori - maghiara,
   - limba romana, matematica,
   - informatica si tehnologia informatiei,
   - limba engleza, limba franceza,
   - biologie, istorie,
   - educatie fizica si sport, arte,
   - psihopedagogie speciala,
   - religie ortodoxa,
   - cultura civica,
   - economie si educatie antreprenoriala.

Sursa: http://www.profesordereligie.ro/
           http://subiecte.edu.ro/2012/titularizare/modeledesubiecte/

diana

In data de 02.08.2012 s-a desfasurat examenul de titularizare pentru invatamantul preuniversitar.

Daca accesati link-ul urmator veti gasi subiectele si baremele de examen la religie ortodoxa (si alte confesiuni) precum si la toate disciplinele de concurs (matematica, romana, invatatori, educatori etc).
http://subiecte2012.edu.ro/2012/titularizare/Subiecte_si_bareme/
A fost aleasa varianta nr.3

Daca nu puteti deschide documentul, aveti nevoie de programul winrar. Puteti sa-l descarcati de la adresa urmatoare:
http://download.chip.eu/ro/WinRAR-4.01_39266.html

Sursa: http://subiecte2012.edu.ro/2012/index.html

diana

Materialele postate cuprind un model de rezolvare a structurii subiectelor de religie de la titularizare 2012.
Propunatorul rezolvarii subiectelor este prof. Mihaela Gurzu, de la Scoala Gimnaziala nr. 2 Galati.

Sursa: https://mightybell.com/spaces/09205a2e017278bb#/spaces/09205a2e017278bb

diana


diana

Pana in data de 27 mai 2013 Inspectoratele Scolare trebuie sa faca publice Graficul inspectiilor la clase, pentru titularizare 2013.

Inspectoratul scolar ALBA - http://www.isj.albanet.ro/
Inspectoratul scolar ARGES - http://www.isjarges.ro/
Inspectoratul scolar ARAD - http://www.isjarad.ro/#
Inspectoratul scolar BUCURESTI - http://www.ismb.edu.ro/
Inspectoratul scolar BUCURESTI (sector 1) - http://ismbsector1.eu5.org/index.php?option=com_content&view=frontpage (site in constructie)
Inspectoratul scolar BUCURESTI (sector 2) - http://www.ismb2.ro/index.php?pg=miscare.php
Inspectoratul scolar BUCURESTI (sector 3) - http://www.ismb3.ro/
Inspectoratul scolar BUCURESTI (sector 4) - http://www.ismb4.edu.ro/
Inspectoratul scolar BUCURESTI (sector 5) - http://ismbsector5.eu5.org/
Inspectoratul scolar BUCURESTI (sector 6) - http://www.ismb6.edu.ro/
Inspectoratul scolar BACAU - http://www.isjbacau.ro/
Inspectoratul scolar BIHOR - http://www.isjbihor.ro/isjbihor/
                                           http://www.isjbihor.ro/isjbihor/index.php?actiune=278
Inspectoratul scolar BISTRITA-NASAUD - http://www.isjbn.ro/
Inspectoratul scolar BRAILA - http://www.isjbraila.ro/             
Inspectoratul scolar BOTOSANI - http://www.isjbotosani.ro/
Inspectoratul scolar BRASOV - http://www.isjbrasov.ro/
Inspectoratul scolar BUZAU - http://www.isjbz.ro/
Inspectoratul scolar CALARASI - http://www.isj.cl.edu.ro/
Inspectoratul scolar CARAS-SEVERIN - http://www.servicii-publice-cs.ro/ISJ-CS
Inspectoratul scolar CLUJ - http://www.isjcj.ro/
Inspectoratul scolar CONSTANTA - http://www.isjcta.ro/
Inspectoratul scolar COVASNA - https://isj.educv.ro/
Inspectoratul scolar DAMBOVITA - http://isj-db.ro/
Inspectoratul scolar DOLJ - http://www.isj.dj.edu.ro/
Inspectoratul scolar GORJ - http://isj.gj.edu.ro/
Inspectoratul scolar GALATI - http://www.isj.gl.edu.ro/
Inspectoratul scolar GIURGIU - http://isjgiurgiu.ro/jcms/
Inspectoratul scolar HUNEDOARA - http://www.isj.hd.edu.ro/
Inspectoratul scolar HARGHITA - http://isjhr.eduhr.ro/web2/index.php
Inspectoratul scolar ILFOV - http://www.isjilfov.ro/
Inspectoratul scolar IALOMITA - http://www.ccd.isjialomita.ro/
Inspectoratul scolar IASI - http://www.isjiasi.ro/
Inspectoratul scolar MEHEDINTI - http://www.isjmehedinti.ro/
Inspectoratul scolar MARAMURES - http://www.isjmm.ro/
Inspectoratul scolar MURES - http://www.edums.ro/
Inspectoratul scolar NEAMT - http://www.isjneamt.ro/public/index.php
Inspectoratul scolar OLT - http://isjolt.ot.edu.ro/
Inspectoratul scolar PRAHOVA - http://www.isj.ph.edu.ro/
Inspectoratul scolar SIBIU - http://www.isjsibiu.ro/
Inspectoratul scolar SALAJ - http://www.isjsalaj.ro/
Inspectoratul scolar SATU MARE - http://www.isj.sm.edu.ro/isj/
Inspectoratul scolar SUCEAVA - http://www.isj.sv.edu.ro/
Inspectoratul scolar TULCEA - http://www.isjtl.edu.ro/
Inspectoratul scolar TIMIS - http://www.isj.tm.edu.ro/
Inspectoratul scolar TELEORMAN - http://www.isjtr.ro/
Inspectoratul scolar VALCEA - http://www.vl.edu.ro/
Inspectoratul scolar VRANCEA - http://isjvn.vn.edu.ro/
Inspectoratul scolar VASLUI - http://isj.vs.edu.ro/

Sursa: http://examentitularizare.blogspot.ro/2012/01/inspectorate-scolare-judetene.html
          http://www.isjbihor.ro/isjbihor/index.php?actiune=278
          http://isjarad.ro/forum/viewtopic.php?f=247&t=24049&sid=80562340ceaf0f5c93a8fd304e6c9f56

diana

#15
Acestea sunt subiectele si baremele pentru religie, cultul ortodox de la Concursul pentru ocuparea posturilor didactice/ catedrelor declarate vacante/ rezervate in invatamantul preuniversitar.

Subiectele si baremele pentru disciplina religie, alte culte, precum si cele pentru alte discipline se gasesc la urmatorul link:
http://subiecte2013.edu.ro/2013/titularizare/Subiecte_si_bareme/

Varianta 2, 30 iulie 2013.

Sursa: http://subiecte2013.edu.ro/2013/titularizare/Subiecte_si_bareme/