Deschiderea festiva a Olimpiadei Nationale de Religie Ortodoxa (ediţia a IV-a)

Creat de diana, Aprilie 03, 2012, 11:40:58 AM

« precedentul - următorul »

diana

Luni, la Catedrala cu Lună din Oradea a avut loc
Deschiderea festivă a Olimpiadei Naţionale de Religie Ortodoxă (ediţia a IV-a)

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie Drincec – episcopul ortodox al Oradiei,
luni (2 aprilie 2012), la Catedrala cu Lună din Oradea a avut loc deschiderea festivă a celei de-a IV-a ediţii a Olimpiadei Naţionale de Religie Ortodoxă.

Daca nu puteti deschide documentul, aveti nevoie de programul winrar. Puteti sa-l descarcati de la adresa urmatoare:
http://download.chip.eu/ro/WinRAR-4.01_39266.html

Biserica cu Luna
http://www.bisericaculuna.ro/index.php?idmenu=1

http://www.ovidan.ro/?p=articles.details.6827

Sursa: prof. Diana Nichita, Scoala Gimnaziala "Dimitrie Cantemir", Oradea
         prof. Alexandra Cristina  Iliescu-Liceul Teoretic "Mihai Viteazul" Caracal, Olt

diana

Dupa sustinerea probei scrise la Olimpiada Nationala de Religie, care s-a desfasurat la Oradea, organizatorii le-au pregatit celor 265 de elevi un program amplu de vizitare a principalelor obiective turistice ale oraşului: Cetatea Oradea, Palatul Vulturul Negru, Parcul Dendrologic, Corso, Catedrala Ortodoxa, Biserica cu Luna.

Primaria Oradea i-a primit ieri pe elevii olimpici, care au venit din toata tara si care au avut posibilitatea sa viziteze astfel obiectivul turistic Turnul Primariei. Periplul a constituit o adevarata atractie pentru tineri, care s-au bucurat de imaginea arhitecturala a orasului, vazut de la peste 50 m inaltime.  Elevii au facut poze, s-au uitat prin binoclul amenajat in turn, iar la final au scris ilustrate postale, pe care le-au trimis acasa, celor dragi.

Maine, 5 aprilie, olimpicii vor pleca în excursie la Manastirea Izbuc si Pestera Ursilor, iar joi vor participa la un concert oferit de Corul Catedralei Ortodoxe, toate acestea in asteptarea rezultatelor finale si a premierii, care va avea loc vineri, 6 aprilie, ora 13:30, la Teatrul de Stat Regina Maria.

Sursa: http://www.oradea.ro/stiri-si-evenimente/participantii-la-olimpiada-nationala-de-religie-in-vizita-la-oradea

diana

#2
Marţi (3 aprilie 2012), cei 265 de olimpici naţionali au intrat în focul luptei, susţinând proba scrisă a olimpiadei, etapa naţională, aflată la cea de-a IV-a ediţie, competiţie găzduită de Şcoala cu clasele I-VIII ,,Dacia".

Tot marţi a fost programată proba scrisă şi la celelalte religii. Etapa naţională pentru cultul catolic (romano-catolic şi greco-catolic) se desfăşoară la Colegiul Tehnic de Telecomunicaţii ,,Augustin Maior" din Cluj – Napoca, iar Alianţa Evanghelică (cele trei culte: baptist, penticostal şi creştin după Evanghelie), la Lugoj.

Seminariile teologice ortodoxe vor avea etapa naţională în perioada 18-21 aprilie, la Seminarul Teologic din Iaşi", după cum aveam să aflăm de la inspectorul general Cătălin Pâslaru – preşedintele Comisiei centrale. 

Miercuri şi joi, vizite, excursii şi spectacole
După concurs, programul a continuat cu vizitarea Mănăstirii Sfânta Cruce şi a unor monumente şi obiective culturale din municipiul Oradea. Miercuri şi joi, au fost programate excursii în judeţul Bihor, pentru vizitarea unor obiective turistice importante (Mănăstirea Izbuc, Colegiul Tehnic ,,Unirea" din Ştei, Peştera Urşilor de la Chişcău, Băile Felix şi Băile 1 Mai); joi un concert la noua catedrală, urmat de un spectacol la Palatul Copiilor şi Elevilor.

Vineri, va avea loc festivitatea de premiere a olimpicilor naţionali, eveniment găzduit de Teatrul de Stat ,,Regina Maria". (Ovidiu DAN)


Pentru mai multe poze click
http://www.ovidan.ro/?p=gallery.6.2310.view

Sursa: http://www.ovidan.ro/?p=articles.details.6833
         

diana

La Oradea a avut loc pe 6 aprilie 2012 festivitatea de premiere a câştigătorilor Olimpiadei Naţionale de Religie, informează TRINITAS TV.

Pe lângă premiile oferite de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului pentru cei care au obţinut locurile I, II, III şi Menţiune, de la fiecare clasă, Preasfinţitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei a oferit încă 12 premii speciale:
      - 6 premii speciale ,,Episcop Dr. Nicolae Popovici" pentru cele mai bune eseuri realizate în cadrul Olimpiadei şi
      - 6 premii speciale ,,Episcop Roman Ciorogariu" din partea a 6 parohii din Oradea.

La etapa naţională a Olimpiadei de Religie au participat 265 de elevi din întreaga ţară, din clasele VII-XII.

Olimpiada naţională de Religie Ortodoxă este la a patra ediţie şi este cuprinsă în calendarul concursurilor şcolare organizate de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Sursa: http://www.basilica.ro/ro/stiri/premiantii_olimpiadei_nationale_de_religie_8263.html

diana

Fotografiile sunt din colectia proprie. Au fost alese in mod aleatoriu.
Prezinta unii dintre premiantii celei de-a IV - a editii a Olimpiadei Nationale de Religie Ortodoxa, Oradea 02-06 aprilie 2012.

Festivitatea de premiere a avut loc la Teatrul "Regina Maria", din Oradea, in data de 06 aprilie 2012.

Daca nu puteti deschide documentul, aveti nevoie de programul winrar. Puteti sa-l descarcati de la adresa urmatoare:
http://download.chip.eu/ro/WinRAR-4.01_39266.html

diana

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie Drincec – episcopul ortodox al Oradiei, vineri (6 aprilie 2012), s-a încheiat cea de-a IV-a ediţie naţională a Olimpiadei de Religie Otodoxă găzduită de municipiul de pe Crişul Repede.

Dacă deschiderea a avut loc la Catedrala cu Lună, ultimul gong a bătut la Teatrul de Stat ,,Regina Maria".


P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: ,,Locul religiei este în şcoală".

http://www.ovidan.ro/?p=gallery.6.2319.view

Sursa: www.ovidan.ro

diana

Urmatoarea postare prezinta Reportaje din timpul Olimpiadei Nationale-Oradea Trinitas TV.

http://trinitastv.ro/stiri-video/festivitatea-de-deschidere-a-olimpiadei-nationale-de-religie-la-oradea-3210

http://trinitastv.ro/stiri-video/concert-de-paresimi-la-oradea-3411

Sursa: prof. Diana Nichita, Scoala Gimnaziala "Dimitrie Cantemir", Oradea
         prof. Alexandra Cristina  Iliescu-Liceul Teoretic "Mihai Viteazul" Caracal, Olt

diana

Materialele postate contin fotografii din cadrul activitatilor desfasurate in timpul Olimpiadei Nationale de Religie Ortodoxa, Oradea.
  - concertul de Paresimi;
  - vizita la Manastirea Izbuc
  - slujba de la catedrala
  - alte locatii din judet si din Oradea

http://dlf.transfer.ro/Foto2alx_Olimpiada_Oradea_2012_Olt_Ialomita-transfer_RO-12apr-d077fc.rar

Sursa: prof. Alexandra Cristina  Iliescu-Liceul Teoretic "Mihai Viteazul" Caracal, Olt

diana

Cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Sofronie, Episcopul Oradiei, Episcopia Ortodoxa Romana a Oradiei, in colaborare cu Facultatea de Teologie Ortodoxa ,,Episcop Dr. Vasile Coman" din Oradea, şi cu Liceul Teologic Ortodox ,,Episcop Roman Ciorogariu" din Oradea, s-a organizat un concert prepascal intitulat: ,,Concert de Paresimi", la care au participat: Corul ,,Diacon Nicolae Firu" al Liceului Teologic Ortodox ,,Episcop Roman Ciorogariu" din Oradea, dirijat de arhid. prof. Stefan Lakatos; Corala ,,Psalmodia Varadiensis" a Facultatii de Teologie Ortodoxa ,,Episcop Dr. Vasile Coman" din Oradea, dirijata de pr. conf. univ. dr. Mihai Brie, după cum a informat Biroul de Presa al Episcopiei Oradiei.

Concertul, s-a bucurat de prezenta Preasfintitului Parinte Sofronie, a avut loc, joi, 5 aprilie 2012, de la ora 17:00, în Paraclisul ,,Sfintii Ierarhi Nicolae, Spiridon si Nectarie" de la demisolul Catedralei Episcopale ,,Invierea Domnului" si ,,Sfantul Ierarh Andrei, Mitropolitul Transilvaniei" din Oradea. In cadrul programului, au fost interpretate piese muzicale specifice perioadei Postului Mare din repertoriul religios national si international.

La acest moment muzical au luat parte si cei 265 de elevi participanti la Olimpiada nationala de Religie, dimpreuna cu cadrele didactice ce i-au insotit, dar si membrii comisiei de evaluare.

Sursa: pr. prof. Dorel Leucea, Liceului Teologic Ortodox Episcop Roman Ciorogariu Oradea
          pr. profesor Lakatos Stefan, Liceului Teologic Ortodox Episcop Roman Ciorogariu Oradea

diana

Elevele din judetul Olt si cadrele didactice care le-au pregatit le-au transmis organizatorilor oradeni cuvinte din suflet, ganduri si trairi ...

Sursa: prof. Alexandra Cristina  Iliescu-Liceul Teoretic "Mihai Viteazul" Caracal, Olt

diana

Experienţe şi amintiri de neuitat de la Oradea

Calificarea la faza naţională a Olimpiadei de Religie Ortodoxă de anul acesta a fost un nou motiv de bucurie pentru mine, după ce şi anul trecut am participat la faza naţională care s-a desfăşurat la Galaţi. Am fost nespus de fericită să aflu că mă număr din nou printre cei care vor reprezenta judeţul Braşov anul acesta la Oradea.

La fel ca şi anul trecut, am fost deosebit de impresionată de modul în care a fost organizată olimpiada, astfel că în cele cinci zile petrecute acolo nu am avut timp să mă plictisesc. Participarea la faza naţională a constat în concursul propriu-zis, precum şi în celelalte activităţi cultural-educative organizate, cum au fost excursiile în împrejurimile Oradiei şi ale staţiunii Felix, unde am fost cazaţi.

Festivitatea de deschidere a olimpiadei a avut loc în ziua sosirii, la Catedrala cu Lună din Oradea, primul obiectiv turistic şi religios al oraşului pe care l-am admirat. Concursul s-a desfăşurat în dimineaţa zilei următoare, astfel că, după aceea, am putut să ne relaxăm, să profităm de faptul că suntem acolo şi să admirăm frumuseţea acelor locuri. Am vizitat două mănăstiri superbe, Mănăstirea Sfintei Cruci şi Mănăstirea Izbuc (unde se află un izvor tămăduitor ce ,,izbucneşte" doar în preajma sărbătorilor închinate Sfintei Fecioare Maria), având posibilitatea să admirăm şi cadrul natural deosebit în care se aflau. De asemenea, am vizitat lacul cu nuferi, precum şi Peştera Urşilor, una dintre comorile acestei ţări pe care România a reuşit să le conserve; am avut şi ocazia să admir frumuseţea oraşului Oradea din Turnul Primăriei, care de la o înălţime de aproape 50 m oferă o vedere panoramică asupra oraşului şi a principalelor obiective turistice din oraş, precum Cetatea Oradiei, Pasajul Vulturul Negru sau Crişul Repede, care străbate oraşul şi care prin arhitectura podurilor te face să crezi că te plimbi prin centrul Parisului. În seara în care s-au afişat rezultatele finale, am luat parte la un concert de Păresimi care a avut loc la Catedrala Episcopală Învierea Domnului, iar într-o altă zi, Palatul Copiilor şi Elevilor din Oradea ne-a oferit un spectacol organizat pentru participanţii la olimpiadă.

Festivitatea de premiere a avut loc la Teatrul de Stat Regina Maria, un alt loc care m-a surprins în mod plăcut prin arhitectura sa. Din fericire, m-am întors acasă cu zâmbetul pe buze, şi asta nu numai pentru prieteniile pe care le-am legat cu ceilalţi participanţi şi pentru locurile deosebite pe care le-am văzut, ci şi pentru că am obţinut locul cinci la olimpiadă, ceea ce s-a concretizat într-o menţiune pe care am adus-o acasă spre bucuria profesorilor mei. Acest rezultat mi-a dovedit faptul că munca pe care am depus-o, îndrumată fiind de domnul profesor Mogoş Remus, nu a fost în zadar, motiv pentru care îi mulţumesc că m-a sprijinit în obţinerea acestui rezultat, la fel ca şi anul trecut.

În final, aş vrea să le spun câteva cuvinte tuturor celor care s-au gândit să participe la această olimpiadă, însă au fost descurajaţi de faptul că şansa de a se califica la faza naţională este destul de mică. Vreau să-i încurajez, spunându-le că nu sunt de acord cu această idee, şi că efortul depus este recompensat înzecit. Îi asigur că nu le va părea rău că au învăţat şi că avantajele calificării la faza naţională îi vor face să-şi dorească să participe din nou, şi anul viitor. Până la urmă, participarea la această olimpiadă nu presupune doar concursul ce constă în dovedirea cunoştinţelor din acest domeniu, ci şi multe alte activităţi, prin intermediul cărora legi prietenii noi cu elevi din alte colţuri ale ţării, precum şi dobândirea unei experienţe care te va ajuta la examenele viitoare, şi mai ales amintiri frumoase, despre locurile pe care le-ai vizitat, amintiri care în cazul meu s-au concretizat în peste 500 de poze!

Ana-Maria Pandrea, cl. a XI-a, Colegiul Naţional Radu Negru Făgăraş

Apostolat în Ţara Făgăraşului nr. 65 – iunie 2012

Sursa: http://protopopiatulfagaras.wordpress.com/2012/06/08/faza-nationala-a-olimpiadei-de-religie-ortodoxa-2012-experiente-si-amintiri-de-neuitat-de-la-oradea/

diana

Olimpiada Naţională de Religie, cultul ortodox, s-a desfășurat în aceste zile la Cluj-Napoca. La competiție au participat 260 de elevi din clasele VII-XII din toate judeţele ţării, însoțiți de profesorii lor.
Deschiderea festivă a olimpiadei a avut loc în ziua de 1 aprilie, la ora 16:00 în Catedrala Mitropolitană, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei şi a oficialităţilor judeţene şi locale.
Concursul propriu-zis s-a desfăşurat pe 2 aprilie, iar premierea câștigătorilor s-a realizat pe 5 aprilie, orele 10.00, după cum am aflat de la inspectorul de religie al județului Cluj, PC Pr. Marian Sidon: ,,Concursul a avut loc marți la Colegiul Tehnic Energetic, începând cu ora 10, iar zilele de miercuri și joi au fost destinate activităților extra-școlare: în ziua de miercuri toți participanții – elevi și profesori deopotrivă – au făcut un mic pelerinaj la Mănăstirea Nicula, iar joi au fost vizitate obiective turistice de interes din Cluj-Napoca. În aceeași zi, sub coordonarea voluntarilor de la Facultatea de Teologie Ortodoxă, participanții au luat parte la o serie de activități menite să promoveze Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. Vineri, de la ora 10, va avea loc festivitatea de premiere în Aula Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din municipiu".
Cu această ocazie, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a trimis un mesaj elevilor participanți, profesorilor îndrumători și tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestui eveniment cultural deosebit intitulat ,,Olimpiada Națională de Religie: prilej de cunoaștere și de aprofundare a Cuvântului lui Dumnezeu".

Sursa: http://www.mitropolia-clujului.ro/Stiri-si-evenimente/Olimpiada-Nationala-de-Religie-la-Cluj-Napoca--eID715.html

diana

#12
260 de elevi finalişti la Cluj-Napoca

Câştigătorii Olimpiadei naţionale de religie care s-a desfăşurat în perioada 1-5 aprilie la Cluj-Napoca au fost premiaţi ieri, în cadrul festivităţii găzduite de Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor.

La festivitate au fost prezenţi Înalt Preasfinţitul Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Clujului, pr. Bogdan Ivanov, cadre didactice de la instituţiile de învăţământ teologic clujean, reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, precum şi autorităţi locale.
 

IPS Mitropolit Andrei a citit mesajul transmis de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, apoi inspectorul şcolar general adjunct al judeţului Cluj, prof. Mariana Pop, i-a felicitat pe elevii participanţi şi le-a urat să se bucure de multe împliniri pe mai departe. Preşedintele comisiei de evaluare din cadrul Olimpiadei naţionale de religie, prof. univ. dr. Vasile Timiş, a precizat că s-a observat, de la an la an, o creştere a responsabilizării elevilor şi a profesorilor de religie.

Au fost decernate, apoi, din partea Ministerului Educaţiei Naţionale, 18 premii şi 26 de menţiuni, iar din partea Mitropoliei, 103 premii speciale. IPS Mitropolit Andrei i-a premiat atât pe elevi, pentru performanţa lor, cât şi pe profesorii de religie. Premii au fost oferite şi din partea Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Cluj şi a Seminarului Teologic.

Pelerinaj la Nicula şi excursie în Cluj-Napoca
Deschiderea festivă a olimpiadei a avut loc pe 1 aprilie, în Catedrala mitropolitană, cu o slujbă de Te Deum săvârşită de IPS Mitropolit Andrei. Cei 260 de elevi din clasele VII-XII au început marţi, 2 aprilie, de la ora 10:00, rezolvarea subiectelor emise de Ministerul Educaţiei. Competiţia a fost găzduită de Colegiul Tehnic Energetic din municipiul Cluj-Napoca. După concurs, elevii şi profesorii au participat la activităţi extraşcolare. ,,Miercuri, toţi participanţii - elevi şi profesori deopotrivă - au mers la un mic pelerinaj la Mănăstirea Nicula, iar joi au vizitat obiective turistice de interes din Cluj-Napoca. În aceeaşi zi, sub coordonarea voluntarilor de la Facultatea de Teologie Ortodoxă, participanţii au luat parte la o serie de activităţi menite să promoveze Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca", a spus inspectorul de religie al judeţului Cluj, pr. Marian Sidon. (Andreea Pâgleşan, Pr. Florin-Cătălin Ghiţă)

Sursa: http://www.ziarullumina.ro/actualitate-religioasa/premiere-la-olimpiada-nationala-de-religie

diana

#13
Jurnal Trinitas TV

Premiantii celei de-a cincea editii a olimpiadei de religie, cultul ortodox, faza nationala, de la Cluj Napoca, judetul Cluj.

http://trinitastv.ro/stiri-video/premiantii-olimpiadei-nationale-de-religie-22446

Sursa: www.trinitastv.ro

diana

#14
În perioada 7-11 aprilie a.c., în Mun. Slatina se va desfășura faza naţională a Olimpiadei de Religie, cultul ortodox, organizată de către Ministerul Educației Naționale, Inspectoratul Şcolar Județean şi Episcopia Slatinei şi Romanaţilor.
Evenimentul este prilejuit de însemnătatea acestui an, declarat de Sfântul Sinod ca ,,Anul comemorativ al Sfinţilor Martiri Brâncoveni în Patriarhia Română" – sfinți ocrotitori ai Episcopiei noastre.

La faza naţională a Olimpiadei de Religie vor participa 254 de elevi din clasele VII-XII, câștigători ai fazelor județene din toată țara, însoţiţi de 40 de profesori de specialitate.

Totodată, Mun. Slatina va găzdui şi faza naţională a Olimpiadei de Arte Vizuale, în cadrul căreia concursul la secţiunea icoană se va desfăşura la Mănăstirea Clocociov.

Deschiderea oficială va avea loc luni, 7 aprilie, orele 17.30, în Catedrala episcopală, în prezenţa Preasfinţitului Episcop Sebastian, a dlui Inspector General de Religie Cătălin Pîslaru de la minister, a dnei Inspector Şcolar General Felicia Man, precum şi a altor reprezentanţi ai autorităţilor locale.

Sursa: http://www.episcopiaslatinei.ro/2014/04/04/olimpiada-nationala-de-religie-si-arte-la-slatina/



diana

#15
Documentul postat contine Programul Olimpiadei Nationale de Religie - SLATINA 2014

Sursa: http://www.episcopiaslatinei.ro/