Legea privind libertatea religioasa a cultelor 489/2006

Creat de diana, Ianuarie 27, 2007, 04:58:36 PM

« precedentul - următorul »

diana

Documentul prezinta legea nr. 489/2006 privind libertatea religioasa şi regimul general al cultelor
Publicata în Monitorul oficial Partea I, nr. 11/8.01.2007. A fost "luata" de pe site-ul Ministerului Culturii si Cultelor.

Ce parere aveti despre aceasta lege?

naluca

:)buna seara! eu sunt mai noua  pe acest site si nu stiu dc am dreptul sa-mi exprim parerea vis-a - vis de aceasta lege.insa eu am o alta nelamurire si sper sa ma puteti lumina.. ???.
ca prof de religie ortodoxa cu 9 ani vechime si inscrisa la gradul I intodeauna am acceptat adeverintele aduse de copiii de alte confesiuni neconditionat si le-am trecut in catalog
de la o vreme , mai precis la sf acestui semestru au inceput copiii sa vina cu adeverinte   de anul trecut modificate in dreptul anului scolar, fara nr de inregistrare, stampilate si semnate( indescifrabil) de un inginer...
ba mai mult , azi la cls a doua am primit o adeverinta anul scolar 2005- 2006 , si copilului de clasa a doua ii erau trecute  note  ;D ;D, nu calificative,

acum nelamurirea mea era: ce lege le da dreptul sa faca asta? chiar noi ortodocsii  nu putem face nimic? cea mica atentionare o iau sub forma de abuz si ne reclama la ISJ (am patit-o)  ??? ???

corina

Legea a fost semnata de reprezentantii cultelor recunoscute in Romania. Fiecare cult a avut cel putin un reprezentant care a vazut legea pe parcursul elaborarii ei.

Pentru naluca: atunci cand am avut astfel de situatii am cerut invatatoarelor/ dirigintilor sa incheie mediile. Nu am trecut astfel de note/calificative si nu am incheiat medii in astfel de cazuri. Am motivat ca nu am avut pe acei elevi la ora si nu imi asum notele/calificativele pe care le vad pe "hartiile lor" (uneori pline de grasime; pe bune nu e o gluma). Succes la grad!

diana

Astfel de adeverinte nu trebuie acceptate atata timp cat nu sunt redactate si datate corect. Trebuia sa o duci la Inspectorul de specialitate si ... nu in ultimul rand legislatia prevede notarea elevilor din ciclul primar cu calificative si nu cu note. Astfel de cazuri trebuie semnalate la inspectoratul scolar ... si nu cred ca au legatura cu legea privind libertatea religioasa a cultelor.

diana

Departamentul de Stat american considera ca Legea Cultelor din Romania este discriminatorie. Aprecierea apare intr-un studiu asupra libertatii religioase in lume.
Conform agentiei NewsIn, legea romana este criticata deoarece, prin cerintele impuse pentru recunoasterea unui grup religios, pune obstacole in calea exprimarii credintelor minoritare. Ambasadorul pentru libertatea religioasa in lume, John V. Hanford, a remarcat faptul ca guvernul de la Bucuresti continua sa faca diferenta intre grupuri religioase recunoscute si cele nerecunoscute, iar numarul religiilor oficiale este inca mic.
Hanford nu este primul care ridica aceasta problema. De-a lungul timpului au existat mai multe voci care au comentat in mod asemanator la adresa Romaniei, cand a fost vorba de analize asupra libertatii religioase la nivel mondial.
Pe de alta parte, documentul constata ca guvernul roman nu a retrocedat proprietatile comunitatii greco-catolice, pe care autoritatile comuniste le-au transferat in 1948 Bisericii Ortodoxe.

Sursa: Jurnalul National