lectii electronice!

Creat de diana, Septembrie 14, 2006, 05:51:54 PM

« precedentul - următorul »

diana

Ati folosit lectiile elecronice (AeL) in cadrul orelor de religie? Daca da, ce parere aveti despre acest sistem si in ce masura il recomandati si altora?

corina

#1
Personal prefer ca unele lecţii sa le tin in cabinetul de informatica unde pot folosi AeL-ul. Pentru ca suntem la început de drum in privinta aceasta, pregatirea unei astfel de ore necesita destul timp. Cautand experienta, cu siguranta, lucrurile se vor schimba.

diana

Ai putea sa ne spui (impartasesti) pasii unei astfel de lectii?
Ce clase preferi pentru aceste lectii, de la ciclul primar, gimnazial sau liceal?
Eu am cautat modele de astfel de lectii, dar n-am gasit.

corina

Predau la clase din invatamantul primar si cel gimnazial. Avem in scoala dotarile necesare pentru utilizarea sistemului AeL, pe care il folosesc si eu.
Concep lectiile acasa, apoi le import pe unul dintre calculatoarele din cabinetul de informatica. La ora le transmit pe toate calculatoarele de care dispunem. E multa munca, dar si satisfactiile sunt pe masura. Elevii sunt incantati si retin mult mai usor, pentru ca pot face mereu legatura dintre continut si imagine. Nu sunt lectii de religie in AeL facute de colective de profesori, informaticieni etc.

diana

Poti sa spui ce program folosesti pentru realizarea lectiilor electronice (power point, flash, html sau altceva)?Si noi avem la scoala dotarile necesare!
Sau cum faci? Ideea este ca si eu am multe materiale, dar sunt in power point. Pot sa le folosesc pe acestea (sa le adaptez?)

corina

Majoritatea elevilor mei sunt din ciclul primar. Pentru ca nu toti stiu sa foloseasca un calculator, ba mai mult, se mai si cearta intre ei, care sa apese tastele, folosesc mai des ppt-uri. Html-urile, cred ca sunt mai potrivite pentru clasele mari. La scolile care au sistemul Ael exista cate un "manual", cel mai adesea un CD, pe care se gaseste "teoria" pentru realizarea lectiilor.
Ar fi posibil ca pe acest site sa existe un loc unde sa poata fi puse pps-uri? Ar putea fi descarcate si apoi "importate"(acesta e termenul) la lectiile in AeL.
Realizarea lectiilor in AeL ar putea fi chiar o tema pentru lucrarile metodico-stiintifice elaborate in vederea obtinerii gradului didactic I.
Pe cand o discutie si despre aceste lucrari? Exista o tematica in acest sens, dar nu prea e cunoscuta.

alexandruhrab


alexandruhrab

Am selectat pe blogul personal, la această adresă: http://hrabalexandru.blogspot.ro/2015/04/programe-si-site-uri-de-ajutor-in.html câteva  Programe și site-uri de ajutor în activitatea didactică.(Crearea de jocuri online). Rebus, cuvinte încrucișate, crearea de itemi, amestecare de cuvinte etc.
Sper să vă fie de folos!

diana

#8
La adresa: http://www.discoveryeducation.com//free-puzzlemaker/index.cfm?campaign=flyout_teachers_puzzle găsim numeroase opțiuni pentru a crea: criptograme, cuvinte încrucișate, labirinturi, fraze ascunse, mesaje ascunse, căutare de cuvinte etc.

Aceste jocuri pot fi salvate de regulă ca și .pdf, iar la o simplă căutare pe google.ro putem găsi site-uri care să transforme .pdf în .jpg (imagine): http://pdf2jpg.net/ sau în word https://www.pdftoword.com/. De asemenea, există numeroase progrămele care pot fi instalate în PC care pot să facă transformări. După transformare imaginile pot fi introduse în word și se pot crea fișe de lucru.

La adresa https://crosswordlabs.com/ putem să realizăm într-un mod simplu cuvinte încrucișate. El pot fi salvate ca .pdf sau word. Pot fi imprimare ușor sau share-uite pentru a fi rezolvate on-line. Site-ul este gratuit, rapid și ușor.

La următoare adresă găsim progrămelul gratuit și simplu Hotpotoes https://hotpot.uvic.ca/index.php#downloads care include șase opțiuni, permițându-vă să creați jocuri interactive și teste cu tipuri de itemi cu alegere multiplă, scurt-răspuns, amestecare de cuvinte, cuvinte încrucișate, și jocuri de potrivire/comanda de cuvinte. Exercițiile pot fi exportate pentru word sau direct e o platformă online. Hot Potatoes este freeware, și poate fi  folosi pentru orice scop sau proiect.  P.S Are o interfață în limba română.

Sursa: http://hrabalexandru.blogspot.ro/2015/04/programe-si-site-uri-de-ajutor-in.html